Koedo House by Hidetaka Shirako Architects

Hidetaka Shirako Architects recently completed Koedo House, a private residence for a family of 4; a husband, wife, mother and aunt. The land was originally a flagpole site, but additional land was purchased in order to create the distinct L-shaped home.

The challenge was to create a uniform space for 4 individuals who have distinct lifestyles and values.

The solution proposed by the architects was to not simply demarcate space using walls, but to create a long continuous hallway throughout the uniform space, that was not uniform at all. Ceiling height and width evolve as you move through the hallway, which acts as common space but also connects a courtyard with private rooms.

1 Comment

  1. Thank you for such a great post.

Comments are closed.

© 2014 Spoon & Tamago

Up ↑

Design by Bento Graphics