japanese art, design and culture
Spoon-Tamago

House with Curved Walls by Studio Velocity

Nagoya-based architecture firm Studio Velocity completed a house, much rather a beauty salon, with curved walls that expand in volume as the structure retreats.

Completed earlier this year, the beauty salon is the result of an extensive study on curvature, and how it can apply to the creative use of indoor and outdoor space. Specifically, the need for an outdoor garden, cloth-drying and parking space, were part of the requirements.

Kentaro Kurihara and  Miho Iwatsuki, the duo behind Studio Velocity, write that the initial idea came from a desire to create a structure that doesn’t blend in with its intimate retail and residential surroundings. They wanted a lasting impression to be imprinted on people who would walk or drive by on the relatively high-traffic street.

via @archiphoto

Pin It

Trending this week

3 comments

1 elisabetha { 09.27.10 at 3:52 pm }

this is quite beautiful and works well for a beauty salon. i can’t imagine living in here though, i would feel the need to be outdoors at all times!

2 nonani98 { 09.28.10 at 3:54 am }

can’t help thinking of diller+scofidio’s “slow house”…parallel trains of thought

3 Anonymous { 09.29.10 at 1:28 am }

good point! there are many similarities to diller+scofidio’s “slow house” (http://bit.ly/cvopgV). And if I recall, their client was a Japanese art collector.