SQY Complex by 16A

Towards the end of the summer Japanese architects 16A (ichi-roku architects) put the finishing touches on SQY, a 5000 sq meter multi-purpose complex in Shanghai. As part of a redevelopment project of an entire neighborhood, the emphasis on SQY was to keep intact as much of the existing structure and trees as possible, which included a Western-style mansion, a small factory, and indeed quite a number of trees. By piling 5 x 10 meter compartments on top of each other the architects managed to create a dynamic yet sustainable design.

Related:

3 Comments

  1. You have a very lovely blog. Lots and lots of inspiration. You are most welcome to visit my blog too.
    Best regards from Germany,
    Silke

  2. You have a very lovely blog. Lots and lots of inspiration. You are most welcome to visit my blog too.
    Best regards from Germany,
    Silke

Comments are closed.

© 2020 Spoon & Tamago

Up ↑

Design by Bento Graphics